Stichting Villa Vrede

Stichting Villa Vrede biedt dagopvang voor mensen zonder verblijfsvergunning in Utrecht.

Aantal stemmen1063
Utrecht
Iris
Leenknegt
Vluchtelingen
Vrijwilligers
Stichting Villa Vrede

Villa Vrede in Utrecht biedt vluchtelingen zonder verblijfsvergunning een plek waar ze zich veilig voelen. Ze komen tot rust, vinden een luisterend oor en ontmoeten andere mensen. Door activiteiten, trainingen en voorlichting kunnen ze zich verder ontplooien.

Er staan zestig actieve vrijwilligers voor hen klaar. Meestal kloppen ze spontaan aan bij Villa Vrede omdat ze graag iets voor een ander willen betekenen. Het omgaan met cultuurverschillen en kwetsbare mensen wordt omschreven als een rijke ervaring.

De vluchtelingen kunnen meedoen aan taallessen, creatieve activiteiten, muzieklessen en sportactiviteiten. Ze krijgen een warme lunch in de middag, er zijn kasten met schone kleren en op de achtergrond draait heel de dag de wasmachine. In de woonkamer kunnen ze gezellig kletsen en iets drinken. Het huishouden is inmiddels dan ook uitgegroeid tot een grote nauwe familie met een wereldlijke achtergrond.

Het is leuk om hier vrijwilligerswerk te doen om dat er zoveel diverse mensen zijn, zowel onder de vrijwilligers als onder de doelgroep.
Stichting Villa Vrede

Stichting Villa Vrede heeft 1063 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor het recordaantal stemmen!