Dát doet ertoe! En de Appeltjes van Oranje zijn dé prijs voor initiatieven die ertoe doen. Dit jaar maken organisaties die zich inzetten om eenzaamheid te verminderen kans op een Appeltje van Oranje.

Hilversum

Huis van de Wijk

De Geus faciliteert initiatieven die zich inzetten voor het maatschappelijk belang, verbindt inwoners van Hilversum, springt in op de behoeften van wijkbewoners en biedt een advies- en informatiepunt.
Bekijk project676
's Hertogenbosch

Zandbewoners

Buurtvereniging Zandbewoners bestaat al 45 jaar uit betrokken bewoners van de buurt ’t Zand in 's-Hertogenbosch.

Bekijk project506
Amsterdam

Stadsreporters Nieuw-West

Het maken van films in de wijk is een schot in de roos: er is een groot enthousiasme bij oudere buurtbewoners om op deze manier iets nieuws te leren, samen te werken, plezier te maken en van betekenis te zijn voor de wijk.
Bekijk project222
Nieuwegein

Pluktuin EreBloem

Pluktuin EreBloem is een plek waar buren elkaar ontmoeten, kinderen meer over de natuur leren en alleenstaande ouderen weer onder de mensen komen.
Bekijk project435
Curaçao

Kunst ontroert, verwondert en verbindt

Theater en dans toegankelijk maken voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking. Dat is de missie van Jeugdtheaterschool Curaçao Drazans.
Bekijk project187
Eindhoven

Buur-thuis

Het doel van Stichting Activiteitencentrum Orka? De sociale en maatschappelijke samenhang en verbinding verbeteren.
Bekijk project712
Utrecht

Het Knooppunt

Bij Knooppunt in de Utrechtse wijk Lunetten is er voor iedereen koffie, thee en aandacht. Het is een trefpunt voor buurtbewoners die zin hebben in een praatje of andere mensen te ontmoeten.
Bekijk project603
Breda

De Buurtzaak

“Wij stimuleren verbinding tussen buurtgenoten, horen elkaars verhalen, helpen elkaar waar we kunnen en hebben plezier.”
Bekijk project1039
Hengelo

Stichting Bewonersbedrijf Berflo Es

''We heten wel bewonersbedrijf, maar zijn een vrijwilligersorganisatie. Ook tussen de vrijwilligers onderling ontstaat steeds meer verbinding. Mensen vinden het fijn om erbij te horen.”
Bekijk project269
Amsterdam

Groen Gemaal

Groen Gemaal is een biologisch plantenruilcentrum en ontmoetingsplek waar vrijwilligers met én zonder mentale of fysieke problemen zich welkom / thuis voelen en samen een groene oase in de drukke, gehaaste en snel veranderende Amsterdamse Pijp creëren.
Bekijk project356
Rotterdam

Walking & Talking

Elke week wandelen in meerdere wijken nieuwkomers met Nederlandstaligen en met elkaar. Zo leren ze mensen uit hun buurt kennen en voelen ze zich verbonden met hun nieuwe thuis.
Bekijk project1076
Rotterdam

De Groene Oase op zuid

Bij de Groene Oase is iedereen welkom. Het is een plek waar mensen uit verschillende sociale milieus elkaar ontmoeten en versterken en waar mensen worden gewaardeerd en erkend.
Bekijk project193
Curaçao

Trots op mijn wijk!

Door de wandelingen wordt de wijk weer actief, stellen bewoners hun huizen open en ontstaat er verbinding tussen wijken, families en bewoners.
Bekijk project211
Curaçao

Hòfinan Ser'i Otrobanda

Buurttuinen om de zelfredzaamheid en gezondere eetgewoontes van buurtbewoners te bevorderen. Dat gebeurt in stadsdeel Ser’i Otrobanda in Willemstad op Curaçao door Fundashon Ser’i Otrobanda.
Bekijk project1158
Sassenheim

Ontmoetingswerkplaats De JoJo

“In onze maatschappij staan de meest waardevolle mensen soms zomaar langs de zijlijn, zelfs in onze eigen straat ontdekten we al zoveel onbenut talent. In De JoJo komen deze mensen tot bloei.”
Bekijk project464
Deurne

Stationspark Deurne

In de moestuin komen diverse groepen mensen in de Deurnese samenleving samen, zoals jongeren met gedragsproblemen, mensen met een verstandelijke handicap en wijk- en buurtbewoners.
Bekijk project614
Son

BV Gehurterbij

De buurtvereniging betrekt de bewoners van Zonhove actief bij de buurt en het organiseren van gezamenlijke activiteiten, zoals de Paasbrunch, Dorpskwis, buurtlunch, Kersttocht en garageverkoop
Bekijk project1579
Rotterdam

Thuis in West

Buurthuis Thuis in West is een plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten en iedereen zichzelf kan ontwikkelen zodat ze weer gaan schitteren.
Bekijk project5582
Amsterdam

Amsterdams Buurtfilmfestival

Het project bestaat uit vier kernactiviteiten: het ABFF-Festival (een jaarlijks filmpodium), ABFF-FlimLab (workshop voor bewoners om een eigen film te maken), ABFF-OnTour (themabijeenkomsten binnen diverse wijken in Amsterdam) en ABFF-TV tv-uitzendingen.
Bekijk project184
Curaçao

Daily Meal Program

Stichting Daily Meal Program maakt drie keer per week maaltijden en brengt die rond naar mensen in de wijken Wishi en Marchena en bejaardenhuizen.

Bekijk project2927
Bonaire

Help een handje mee aan de ontwikkeling van jouw wijk

De stichting organiseert jaarlijks een wijkdag en heeft samen met de bewoners voor een wijkvlag en een wijklied gezorgd.
Bekijk project517
Schiedam

Bruggenbouwers van de Gorzen

“Als je weet wie je buren zijn en wat er leeft in je buurt, voel je vanzelf meer verbondenheid en verantwoordelijkheid in en voor je woonomgeving.”

Bekijk project951
's-Hertogenbosch

Boefjes en Barista's

Kinderen, ouders en ouderen ondernemen spelenderwijs dingen samen en dat zorgt voor een grote glimlach bij iedereen.
Bekijk project394
Dordrecht

Moestuin de Terp

De groene plek zorgt voor verbinding tussen jong en oud en vermindering van eenzaamheid.
Bekijk project201
Den Haag

Vadercentrum

Bij het Vadercentrum in Den Haag staat integratie, participatie, emancipatie en bevorderen van een betere samenleving in de stad voorop.
Bekijk project1352
Rotterdam

Wollefoppengroen&co

Een Eetbaar Park, een buurtmoestuin en het Groene Stekkie. Het zijn de belangrijke plekken van Wollefoppengroen & Co, een initiatief van betrokken buurtbewoners van de wijk Zevenkamp in Rotterdam.
Bekijk project309
Curaçao

Samen zullen wij meer bereiken en leren

Elke dag is het buurtcentrum open voor jong en oud. Mensen kunnen binnenlopen om van de computerruimte gebruik te maken, samen tafelspelletjes spelen, tv kijken (worldcup), movienight of een praatje te maken.
Bekijk project316
Terheijden en Lage Zwaluwe

De huiskamers van ons allemaal

De HuisKamers in de Brabantse dorpen Terheijden en Lage Zwaluwe zijn de plek waar dorpsbewoners elkaar ontmoeten, ook als ze ouder en kwetsbaarder worden.
Bekijk project1557
Eindhoven

Stichting Ik Wil

Stichting Ik Wil stimuleert, enthousiasmeert en activeert mensen vanuit hun talent.
Bekijk project659
Aruba

Het Platte Steen Huisje

Door activiteiten stimuleert het initiatief van Barrio Uni sociale ontwikkelingen en fysieke en educatieve talenten van mensen van alle leeftijden.
Bekijk project827
Zutphen

Wijkcentrum Waterkracht

Wijkcentrum Waterkracht is een levendige, gastvrije ontmoetingsplek waar buurtbewoners van alle leeftijden en achtergronden aan mee kunnen doen en van waarde zijn.

Bekijk project1235
Amsterdam

Buurtbuik

De stichting serveert gezonde maaltijden aan gezellig gedekte tafels in buurthuizen. Mensen die behoefte hebben aan gezelschap, even krap zitten of graag hun buren willen ontmoeten kunnen aanschuiven.
Bekijk project953
Tiel

Impact - Vlindertuin de Zindering

Het buurtinitiatief wil dat mensen elkaar leren kennen, samen dingen maken, ondernemen, voor elkaar krijgen en trots zijn.
Bekijk project3360
2e Exloërmond

Dorpshuis 2e Exloërmond

“We zien de bewoners groeien en zelfstandiger worden. Elke keer weer is er een warme begroeting.”
Bekijk project427
Assen

Assen Bloeit

Initiatiefnemers in de wijk zetten zich in om krachten te bundelen, verbinding te vergroten en talenten te (her)ontdekken.
Bekijk project1810
Helmond

We Care Helmond

Wat begon met 4 jongeren is uitgegroeid tot ruim 130 kinderen en jongeren die actief en in verbinding zijn.
Bekijk project879
Apeldoorn

Zuid doet Samen

In Ons Honk komt iedereen samen om mee te doen aan activiteiten zoals sjoelen, bakken, knutselen en bingo.
Bekijk project104
Zaandam

Inloophuis De Bron

Als bruggenbouwers en buurtverbinders zetten 25 vrijwilligers en een betaalde medewerker zich in voor Inloophuis De Bron.
Bekijk project419