Nog 0 dagen 7 uur en 42 minuten om te stemmen!

Stem nu!
Apeldoorn

Zuid doet Samen

In Ons Honk komt iedereen samen om mee te doen aan activiteiten zoals sjoelen, bakken, knutselen en bingo.
Stem ook!104
Amsterdam

Buurtbuik

De stichting serveert gezonde maaltijden aan gezellig gedekte tafels in buurthuizen. Mensen die behoefte hebben aan gezelschap, even krap zitten of graag hun buren willen ontmoeten kunnen aanschuiven.
Stem ook!949
Schiedam

Bruggenbouwers van de Gorzen

“Als je weet wie je buren zijn en wat er leeft in je buurt, voel je vanzelf meer verbondenheid en verantwoordelijkheid in en voor je woonomgeving.”

Stem ook!941
Curaçao

Hòfinan Ser'i Otrobanda

Buurttuinen om de zelfredzaamheid en gezondere eetgewoontes van buurtbewoners te bevorderen. Dat gebeurt in stadsdeel Ser’i Otrobanda in Willemstad op Curaçao door Fundashon Ser’i Otrobanda.
Stem ook!1152
Amsterdam

Groen Gemaal

Groen Gemaal is een biologisch plantenruilcentrum en ontmoetingsplek waar vrijwilligers met én zonder mentale of fysieke problemen zich welkom / thuis voelen en samen een groene oase in de drukke, gehaaste en snel veranderende Amsterdamse Pijp creëren.
Stem ook!353
Curaçao

Samen zullen wij meer bereiken en leren

Elke dag is het buurtcentrum open voor jong en oud. Mensen kunnen binnenlopen om van de computerruimte gebruik te maken, samen tafelspelletjes spelen, tv kijken (worldcup), movienight of een praatje te maken.
Stem ook!313
Rotterdam

Thuis in West

Buurthuis Thuis in West is een plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten en iedereen zichzelf kan ontwikkelen zodat ze weer gaan schitteren.
Stem ook!5270
Assen

Assen Bloeit

Initiatiefnemers in de wijk zetten zich in om krachten te bundelen, verbinding te vergroten en talenten te (her)ontdekken.
Stem ook!1772
Son

BV Gehurterbij

De buurtvereniging betrekt de bewoners van Zonhove actief bij de buurt en het organiseren van gezamenlijke activiteiten, zoals de Paasbrunch, Dorpskwis, buurtlunch, Kersttocht en garageverkoop
Stem ook!1552
Sassenheim

Ontmoetingswerkplaats De JoJo

“In onze maatschappij staan de meest waardevolle mensen soms zomaar langs de zijlijn, zelfs in onze eigen straat ontdekten we al zoveel onbenut talent. In De JoJo komen deze mensen tot bloei.”
Stem ook!462
Zaandam

Inloophuis De Bron

Als bruggenbouwers en buurtverbinders zetten 25 vrijwilligers en een betaalde medewerker zich in voor Inloophuis De Bron.
Stem ook!418
Hilversum

Huis van de Wijk

De Geus faciliteert initiatieven die zich inzetten voor het maatschappelijk belang, verbindt inwoners van Hilversum, springt in op de behoeften van wijkbewoners en biedt een advies- en informatiepunt.
Stem ook!674
's Hertogenbosch

Zandbewoners

Buurtvereniging Zandbewoners bestaat al 45 jaar uit betrokken bewoners van de buurt ’t Zand in 's-Hertogenbosch.
Stem ook!504
Curaçao

Daily Meal Program

Stichting Daily Meal Program maakt drie keer per week maaltijden en brengt die rond naar mensen in de wijken Wishi en Marchena en bejaardenhuizen.
Stem ook!2863
Terheijden en Lage Zwaluwe

De huiskamers van ons allemaal

De HuisKamers in de Brabantse dorpen Terheijden en Lage Zwaluwe zijn de plek waar dorpsbewoners elkaar ontmoeten, ook als ze ouder en kwetsbaarder worden.
Stem ook!1538
Rotterdam

Wollefoppengroen&co

Een Eetbaar Park, een buurtmoestuin en het Groene Stekkie. Het zijn de belangrijke plekken van Wollefoppengroen & Co, een initiatief van betrokken buurtbewoners van de wijk Zevenkamp in Rotterdam.
Stem ook!306
Deurne

Stationspark Deurne

In de moestuin komen diverse groepen mensen in de Deurnese samenleving samen, zoals jongeren met gedragsproblemen, mensen met een verstandelijke handicap en wijk- en buurtbewoners.
Stem ook!608
Rotterdam

De Groene Oase op zuid

Bij de Groene Oase is iedereen welkom. Het is een plek waar mensen uit verschillende sociale milieus elkaar ontmoeten en versterken en waar mensen worden gewaardeerd en erkend.
Stem ook!192
2e Exloërmond

Dorpshuis 2e Exloërmond

“We zien de bewoners groeien en zelfstandiger worden. Elke keer weer is er een warme begroeting.”
Stem ook!421
Den Haag

Vadercentrum

Bij het Vadercentrum in Den Haag staat integratie, participatie, emancipatie en bevorderen van een betere samenleving in de stad voorop.
Stem ook!1340
Rotterdam

Walking & Talking

Elke week wandelen in meerdere wijken nieuwkomers met Nederlandstaligen en met elkaar. Zo leren ze mensen uit hun buurt kennen en voelen ze zich verbonden met hun nieuwe thuis.
Stem ook!975
Amsterdam

Stadsreporters Nieuw-West

Het maken van films in de wijk is een schot in de roos: er is een groot enthousiasme bij oudere buurtbewoners om op deze manier iets nieuws te leren, samen te werken, plezier te maken en van betekenis te zijn voor de wijk.
Stem ook!219
Curaçao

Trots op mijn wijk!

Door de wandelingen wordt de wijk weer actief, stellen bewoners hun huizen open en ontstaat er verbinding tussen wijken, families en bewoners.
Stem ook!200
Nieuwegein

Pluktuin EreBloem

Pluktuin EreBloem is een plek waar buren elkaar ontmoeten, kinderen meer over de natuur leren en alleenstaande ouderen weer onder de mensen komen.
Stem ook!433
's-Hertogenbosch

Boefjes en Barista's

Kinderen, ouders en ouderen ondernemen spelenderwijs dingen samen en dat zorgt voor een grote glimlach bij iedereen.
Stem ook!372
Breda

De Buurtzaak

“Wij stimuleren verbinding tussen buurtgenoten, horen elkaars verhalen, helpen elkaar waar we kunnen en hebben plezier.”
Stem ook!1012
Eindhoven

Buur-thuis

Het doel van Stichting Activiteitencentrum Orka? De sociale en maatschappelijke samenhang en verbinding verbeteren.
Stem ook!711
Eindhoven

Stichting Ik Wil

Stichting Ik Wil stimuleert, enthousiasmeert en activeert mensen vanuit hun talent.
Stem ook!653
Helmond

We Care Helmond

Wat begon met 4 jongeren is uitgegroeid tot ruim 130 kinderen en jongeren die actief en in verbinding zijn.
Stem ook!875
Tiel

Impact - Vlindertuin de Zindering

Het buurtinitiatief wil dat mensen elkaar leren kennen, samen dingen maken, ondernemen, voor elkaar krijgen en trots zijn.
Stem ook!3283
Utrecht

Het Knooppunt

Bij Knooppunt in de Utrechtse wijk Lunetten is er voor iedereen koffie, thee en aandacht. Het is een trefpunt voor buurtbewoners die zin hebben in een praatje of andere mensen te ontmoeten.
Stem ook!598
Curaçao

Kunst ontroert, verwondert en verbindt

Theater en dans toegankelijk maken voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking. Dat is de missie van Jeugdtheaterschool Curaçao Drazans.
Stem ook!187
Zutphen

Wijkcentrum Waterkracht

Wijkcentrum Waterkracht is een levendige, gastvrije ontmoetingsplek waar buurtbewoners van alle leeftijden en achtergronden aan mee kunnen doen en van waarde zijn.

Stem ook!1230
Amsterdam

Amsterdams Buurtfilmfestival

Het project bestaat uit vier kernactiviteiten: het ABFF-Festival (een jaarlijks filmpodium), ABFF-FlimLab (workshop voor bewoners om een eigen film te maken), ABFF-OnTour (themabijeenkomsten binnen diverse wijken in Amsterdam) en ABFF-TV tv-uitzendingen.
Stem ook!181
Hengelo

Stichting Bewonersbedrijf Berflo Es

''We heten wel bewonersbedrijf, maar zijn een vrijwilligersorganisatie. Ook tussen de vrijwilligers onderling ontstaat steeds meer verbinding. Mensen vinden het fijn om erbij te horen.”
Stem ook!266
Aruba

Het Platte Steen Huisje

Door activiteiten stimuleert het initiatief van Barrio Uni sociale ontwikkelingen en fysieke en educatieve talenten van mensen van alle leeftijden.
Stem ook!807
Dordrecht

Moestuin de Terp

De groene plek zorgt voor verbinding tussen jong en oud en vermindering van eenzaamheid.
Stem ook!200
Bonaire

Help een handje mee aan de ontwikkeling van jouw wijk

De stichting organiseert jaarlijks een wijkdag en heeft samen met de bewoners voor een wijkvlag en een wijklied gezorgd.
Stem ook!503