LOSA ( Leidse Organisatie Surinamers en Antillianen)

Door LOSA komen senioren met uiteenlopende nationaliteiten samen en houden ze elkaar bij de tijd.
Aantal stemmen312
Leiden
Rita
Ghogli
Stichting LOSA

Leidse Surinaamse en Antilliaanse senioren uit hun isolement halen. Dat was het begin van de Leidse Organisatie Surinamers en Antillianen (LOSA). Inmiddels is het een plek voor senioren met uiteenlopende nationaliteiten. Iedereen is welkom en alle senioren staan voor elkaar klaar. Bezoekers kunnen meedoen aan allerlei activiteiten en ook zelf dingen organiseren. Kernwoorden? Betrokkenheid en saamhorigheid. “We zijn een groep die elkaar steunt en in de gaten houdt, zonder dat er een gevoel van druk ontstaat.”

Levenslust
Elke vrijdag komen de bezoekers samen tijdens de kookclub. Ook is er dan ruimte om te handwerken (kleding maken/herstellen), spelletjes te spelen, thema’s, tuinieren of gewoon een goed gesprek te voeren. “Soms is er maar één lichtpuntje in de week nodig om de eenzaamheid buiten de deur te houden. Wij zijn zo'n moment in de week. Door samen te komen hebben we juist weer meer levenslust.”

Naast de vaste vrijdagen vieren de deelnemers ook samen feestdagen als Holi Phagwa, Divali en Keti Koti. In samenwerking met het Taalmuseum Leiden zijn er lezingen en tentoonstellingen en een keer per jaar is er een voorstelling van hindoestaanse zang, dans en muziek. Daarnaast beleven de deelnemers leuke uitstapjes buiten de deur. Geraakt door dit initiatief? Stem snel!

“LOSA laat de veerkracht van senioren zien. We helpen elkaar en nemen zelf de regie. Samen staan we sterk.”

LOSA ( Leidse Organisatie Surinamers en Antillianen) heeft al312 stemmen!

LOSA ( Leidse Organisatie Surinamers en Antillianen)