Leesgeluk - samenlezen tegen eenzaamheid (Culturele Apotheek)

Samenlezen geeft ouderen energie, plezier, troost en betekenisvol contact en blijkt een geweldig medicijn tegen eenzaamheid.
Aantal stemmen774
Amsterdam
Akke
Visser
Stichting Culturele Apotheek

Stichting Culturele Apotheek organiseert samenleesgroepen voor ouderen die eenzaamheid ervaren. Tijdens de wekelijkse sessies onder begeleiding van een leesbegeleider praten de deelnemers over teksten die ze samen hardop lezen. Het is laagdrempelig, verbindend en activerend. Ook voor ouderen met dementie. De sessies bevorderen ontmoeting, uitwisseling en een goed gesprek over eigen herinneringen en emoties.

Rijkdom en troost
Het initiatief uit Amsterdam biedt een duurzame voorziening tegen eenzaamheid en ziet het liefst dat ouderen in heel Nederland kunnen deelnemen aan samenleesgroepen. In de buurt of online. “We willen zoveel mogelijk ouderen de rijkdom en troost van literatuur bieden en een vriendelijke en veilige plek creëren voor ontmoeting en het delen van persoonlijke verhalen.” Verdient dit initiatief een Appeltje? Druk snel op de stemknop!

“Het samen genieten van bijzondere verhalen en gedichten gaat hand in hand met ontmoeting en het uitwisselen van menselijke ervaringen.”

Leesgeluk - samenlezen tegen eenzaamheid (Culturele Apotheek) heeft al774 stemmen!

Leesgeluk - samenlezen tegen eenzaamheid (Culturele Apotheek)