UP! groepsgesprekken

UP! brengt ouderen met elkaar in gesprek. Door verhalen te delen leren zij zichzelf en anderen beter kennen en dat helpt tegen het eenzame gevoel dat vaak bij ouder worden hoort.
Aantal stemmen316
Amsterdam
Alet
Klarenbeek
UP!

Oudere generaties hebben niet altijd geleerd om te praten over hun emoties, wat hen bezighoudt en wat zij prettig vinden. Volgens UP! kan deze zwijgzaamheid ouderen in de weg zitten. Zij willen wel hun verhalen delen en over dingen praten, maar weten niet hoe. UP! biedt met een speciale gespreksmethodiek ouderen de veiligheid en ruimte om hun verhaal te doen. “En dat werkt, want van hart tot hart verstaan mensen elkaar altijd.”

Kracht van verhalen
Door de groepsgesprekken onder leiding van een door UP! getrainde vrijwillige gespreksleider, ontdekken 65-plussers wat ze nodig hebben om in beweging te komen en uit hun isolement te raken. Ze bepalen zelf de gespreksthema’s. “We hopen dat dankzij onze groepsgesprekken en de kracht van verhalen delen over 10 jaar elke 65+-er de gelaagdheid van het eigen leven kent én vanzelfsprekend verhalen deelt, waardoor meer verbinding met anderen tot stand komt.” Geraakt door dit initiatief? Stem!

“Ouderen voelen zich opgelucht, bloeien op, durven meer te vragen en komen in actie.”

UP! groepsgesprekken heeft al316 stemmen!

UP! groepsgesprekken