2020 Maatjes ben je samen

De winnaars

Villa Pinedo

Villa Pinedo uit Amsterdam zet zich op een buitengewone manier in voor kinderen in scheidingssituaties. De stichting koppelt deze kinderen aan een online buddy. Deze buddy is een ervaringsdeskundige die een luisterend oor biedt en advies geeft. Villa Pinedo weet zo op een laagdrempelige manier veel kinderen te bereiken die het moeilijk hebben met de scheiding van hun ouders.

Bedrijf & Samenleving

Bedrijf & Samenleving uit Haarlem koppelt met hun project Time 2 Shine jongeren met een probleemachtergrond aan een mentor uit het bedrijfsleven. Die helpt bijvoorbeeld bij de terugkeer naar school en bij het zoeken naar een woning. Jongeren krijgen dankzij de mentor langzaam hun eigenwaarde en vertrouwen terug. Bedrijf & Samenleving heeft op deze manier al veel jongeren geholpen. Zowel de mentoren als de deelnemers zijn erg enthousiast over het project. 

SOVEE

SOVEE uit Amersfoort biedt alleenstaande minderjarige vluchtelingen een helpende hand. Hun project Mijn Tweede Familie koppelt deze jongeren, zoals de naam al zegt, aan een tweede familie. Hier kunnen zij hun verhaal kwijt en meedoen aan alledaagse familiedingen. Ze leren bijvoorbeeld koken, krijgen hulp bij huiswerk of het regelen van verzekeringen. Zo kunnen ze een zelfstandig bestaan opbouwen en wordt het gemis van hun ouders een beetje verzacht.

Enthousiast geworden?

Jij kunt ook heel makkelijk ertoe doen voor een ander!