2023 Bruggenbouwers in de Buurt

De winnaars

Stichting Repair Café Teylingen

Bij Ontmoetingswerkplaats De Jojo in Sassenheim, van Stichting Repair Café Teylingen, raken bezoekers en vrijwilligers door de ongedwongen sfeer en de mix van activiteiten makkelijk met elkaar in gesprek. Door samen te werken, van elkaar te leren en elkaar te steunen, maken ze deel uit van een sterke gemeenschap. Daarom doet De Jojo ertoe. Mensen komen bijvoorbeeld voor het Repair Café, de Weggeefwinkel of om samen te koken en te eten. Veertig vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter het buurtinitiatief. Voor Lisa (35), een van de initiatiefnemers, werd met De Jojo een droom werkelijkheid. 

Stichting Haagse Vaders

In het Haagse Laak kan iedereen binnenlopen bij Vadercentrum Adam van de Haagse Vaders. Hier verbreden mensen hun horizon en ontstaan er vanzelf bruggen, want de behoeften van de buurtbewoners doen ertoe. De een komt voor een praatje, de ander doet mee aan een van de vele activiteiten. Bilal (58), een van de oprichters, is trots op de plek waar bezoekers en vrijwilligers laten zien dat vriendschappen en samenwerking ook kunnen ontstaan als er geen gemeenschappelijke taal wordt gesproken. Dat doet ertoe!

Stichting Ik Wil

Stichting Ik Wil biedt een gelijkwaardige en warme plek aan álle inwoners van Eindhoven. Precies zoals medeoprichter Esra (67) in gedachten had. De deur staat open voor mensen met uiteenlopende achtergronden en nationaliteiten. Buurtbewoners komen langs voor koffie, een praatje of om samen te eten, maar ook zijn er lessen zoals schilderen, Arabisch en Nederlands. Alle activiteiten komen voort uit de behoefte van de vrijwilligers. En iedereen krijgt de kans hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom doet Ik Wil ertoe!

Enthousiast geworden?

Jij kunt ook heel makkelijk ertoe doen voor een ander!