Zin in Utrecht

‘Zin op Maat van Zin in Utrecht helpt kwetsbare Utrechters hun eenzaamheid te dragen via zingevingsondersteuning en geestverwantschap.’
Aantal stemmen230
UTRECHT
Suzette
van IJssel
Eenzaamheid
Zorgen voor elkaar
Zin in Utrecht

Zin in Utrecht weet dat het bereiken van iemand met emotionele en/of existentiële eenzaamheid een bijzondere aanpak vereist. Deze mensen hebben meer behoefte aan geestverwantschap dan alleen gezelschap. Er zitten vele lagen in eenzaamheid. Daarom zorgt Zin op Maat voor een zorgvuldige match.
Het initiatief traint en begeleidt vrijwilligers om via zingevingsondersteuning kwetsbare Utrechters te helpen hun eenzaamheid te (ver)dragen. De maatjes voeren diepgaande gesprekken waarmee zij ondersteuning bieden op het terrein van zingeving, levensvragen en spiritualiteit. Dat gaat verder dan leuke afleiding waardoor alleen zijn juist vaak nog eenzamer voelt.
Het maatjescontact geeft cliënt-maatjes de ruimte waarin zij zich echt gehoord en gezien voelen en zich uiteindelijk weer met de samenleving verbinden. We kunnen eenzaamheid niet altijd voor elkaar oplossen maar we kunnen elkaar daar wel bij helpen. Vind jij dit ook een belangrijk initiatief? Stem dan op dit project!

Wat wij willen bereiken met ons initiatief is dat mensen door hun maatje even worden opgetild uit de eenzaamheid om deze zo beter te kunnen dragen.

Zin in Utrecht heeft 230 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!