Vriendengroepen (MEE LiNCK)

Vriendengroepen van MEE maken het leven van mensen met een beperking leuker en minder eenzaam.
Aantal stemmen581
Eindhoven
MEE De Meentgroep
Stichting MEE De Meent Groep

Mensen met een beperking of chronische ziekte krijgen vrienden door MEE De Meent Groep in Zuidoost-Brabant. Door Vriendengroepen, een initiatief van MEE LiNCK, komen mensen samen die het lastig vinden om vrienden te maken en te houden. Bij de Vriendengroep kunnen de deelnemers zijn wie ze zijn. “Ieder op zijn eigen unieke manier en toch samen. Ieders inbreng is belangrijk en er wordt naar elkaar geluisterd. Lief en leed wordt gedeeld en er is (h)erkenning voor elkaar.”

Activiteiten
Vrijwilligers stimuleren de groepen samen activiteiten te ondernemen. Een coördinator van MEE ondersteunt als dat even nodig is. De vrienden doen van alles samen. Van een graffiti workshop tot een dobbelspel bij iemand thuis en van een dagje Amsterdam tot een picknick in het bos. Door de bijeenkomsten voelen mensen zich minder alleen. De deelnemers horen ergens bij op een gelijkwaardige manier en ervaren vriendschap. Ze breiden hun netwerk uit en sommigen spreken ook op andere momenten met elkaar af. Geraakt door Vriendengroepen? Laat je stem horen!

“Wij geloven in een inclusieve maatschappij en helpen mensen met een beperking met het leggen en onderhouden van sociaal contact.”

Vriendengroepen (MEE LiNCK) heeft al581 stemmen!

Vriendengroepen (MEE LiNCK)