TOTZO (Stimenz)

TOTZO is een ontmoetingsinitiatief voor vriendschap dat inwoners uit Apeldoorn samen brengt.
Aantal stemmen591
Apeldoorn
Ines
Koopman
Stichting Stimenz

TOTZO is een vriendschapsinitiatief waarbij mensen vanaf 30 jaar elkaar leren kennen om meer contacten te leggen. De initiatiefnemer is Stichting Stimenz uit Apeldoorn. Tijdens vier bijeenkomsten komen deelnemers samen en gaan zij zelf aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden, het aangaan van verbindingen en het bedenken en uitvoeren van gezellige activiteiten. Uitgangspunt daarbij is het vinden van gemeenschappelijke interesses. Er kunnen mooie vriendschappen uit ontstaan. “Veel oud-deelnemers geven aan dat ze het vooral erg fijn vinden dat hun netwerk is vergroot en dat ze zomaar iemand kunnen benaderen als ze het moeilijk hebben of om elkaar spontaan te ontmoeten.”

Zelfvertrouwen
Doordat mensen kunnen oefenen in het leggen van sociale contacten, neemt hun zelfvertrouwen toe. “We zien bij een aantal deelnemers dat TOTZO een eerste aanzet is om vervolgens andere stappen te gaan zetten in hun leven, zoals vrijwilligerswerk doen. Er zijn diverse eetgroepen ontstaan, waarbij deelnemers bij elkaar gaan eten of met elkaar uit eten gaan. Sommige deelnemers gaan samen naar de film of samen uit.” Verdient dit initiatief een Appeltje van Oranje? Stem snel!

“Nieuwe contacten leggen is de eerste stap naar verbinding met anderen. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom brengen we de deelnemers samen en komen zij letterlijk en figuurlijk in beweging.”

TOTZO (Stimenz) heeft al591 stemmen!

TOTZO (Stimenz)