Stichting Oog voor Utrecht

Oog voor Utrecht verbindt ouderen door middel van activiteiten met elkaar én met hun wijk en draagt zo bij aan een betekenisvol leven.
Aantal stemmen1586
Utrecht
Noortje
Rozema
Stichting Oog voor Utrecht

Bij Oog voor Utrecht (OvU) draait het om ouderen. Door ouderen mee te laten doen, bouwen zij met elkaar aan een betrokken buurt. Zo verminderen zij eenzaamheid en voorkomen zij sociaal isolement. Hoe OvU dat doet? Ouderen kunnen er van alles doen: van wandelen tot koffiedrinken en van koken tot breien. OvU kiest de activiteiten in samenspraak met de deelnemers en biedt maatwerk. “We zijn niet een standaard inloop waar ouderen elkaar ontmoeten. We zijn ook een broedplaats voor sociale innovatie rondom ouderen.”

Zelfredzaamheid
Oog voor Utrecht vergroot de zelfredzaamheid van ouderen. Voor sommigen betekent dat nét dat verschil tussen wel of niet thuis kunnen blijven wonen. “Maar dat zij zich kunnen redden is niet genoeg. De belangrijkste benzine in het leven is zin. Als we dat kunnen bieden, dan weten we waar we het voor doen.” Geraakt? Stem op jouw favoriet!

“Onze aanpak is fris, onze focus is scherp en ons doel is duidelijk: we willen een gemeenschap creëren waarin ouderen meedoen.”

Stichting Oog voor Utrecht heeft al1586 stemmen!

Stichting Oog voor Utrecht