Stichting The Mourning

Stichting The Mourning verbindt jongeren met verdriet door verlies zodat ze zich minder eenzaam voelen.
Stem ook!135
Den Haag
Ramona
Verhoek
Stichting The Mourning

De Haagse Stichting The Mourning wil eenzaamheid in verdriet en rouw verminderen en jongeren daarin leren te zorgen voor zichzelf en voor elkaar. Door anderen te ontmoeten die ook worstelen met verdriet en rouw, realiseren jongeren zich dat zij niet de enigen zijn. Zo is er voor jongeren van 17-35 jaar de lotgenotengroep ‘The Crash Club’. Daar vinden zij (h)erkenning in elkaar. “Ze durven hun verhaal te delen als ze doorkrijgen dat hun woorden anderen helpen. Uiteindelijk begeleiden de jongeren voornamelijk elkaar.”

Aandacht
De stichting wil ook aandacht genereren voor verdriet en rouw als onderdeel van het leven. Daarom informeert ze over rouw en alles wat hierbij komt kijken. Verschillende oud-leden zijn inmiddels zelf als vrijwilliger aan de slag omdat zij iets terug willen doen. “Onze droom? Een vaste bereikbare plek in de stad. Een plek voor rouw waar jongeren samen kunnen (leren) rouwen.” Geraakt? Stem snel!

“Een eerste verlieservaring is voor jongeren vaak overweldigend. Wij ondersteunen bij rouw en verlies op een luchtige, laagdrempelige, creatieve maar nuchtere manier.”

Stichting The Mourning heeft al135 stemmen!

Ja, Stichting The Mourning verdient een Appeltje van Oranje!

Stem op deze kanshebber