Stichting Koffieluitjes Ede

Stichting Koffieluitjes Ede herstelt het sociale netwerk van eenzame ouderen door met elkaar koffie te drinken en activiteiten te ondernemen. 
Aantal stemmen1486
Ede
Erik
Basset
Stichting KoffieLuitjes Ede

Stichting Koffieluitjes wil een kwetsbare groep, ouderen die eenzaamheid ervaren, uit hun isolement halen. Koffieluitjes werkt met besloten groepen, waardoor de deelnemers en vrijwilligers elkaar goed leren kennen en het onderlinge vertrouwen groeit. Door wijkgericht te werken, ontstaat er verbinding en een nieuw sociaal netwerk in eigen woonomgeving. De activiteiten zijn activerend en stimulerend. Het brengt de mensen letterlijk in beweging en dichter bij elkaar. Het motto van Koffieluitjes is niet voor niets “Ontmoeten, Verbinden, Ondernemen”.

Betrokken
De zes Koffieluitjesgroepen komen drie keer per maand bij elkaar. De deelnemers denken mee met de activiteitenplanning, waardoor eigenaarschap over de invulling van de activiteiten ontstaat. Door Koffieluitjes raken mensen betrokken bij elkaar, kijken ze naar elkaar om en ondernemen zij samen nieuwe activiteiten. Dat geeft hen het gevoel weer van betekenis te zijn.

De drie bijeenkomsten bestaan uit een koffieochtend, bij voorkeur in het buurthuis van de wijk, en een grotere activiteit op de locatie of elders in de regio. De derde bijeenkomst staat in het teken van spelletjes, bewegen, creativiteit, muzikaliteit of is van informatieve of culturele inhoud. Stem snel als jij wilt dat dit initiatief een Appeltje wint!

“Koffieluitjes is uniek in haar eenvoud, overal uitvoerbaar en bijzonder succesvol.” 

Stichting Koffieluitjes Ede heeft al1486 stemmen!

Stichting Koffieluitjes Ede