Regenbooghoeskamer (COC Limburg)

De Regenbooghoeskamer is een veilige ontmoetingsplek in de sfeer van een huiskamer waar mensen uit de regenbooggemeenschap elkaar ontmoeten.
Aantal stemmen232
Sittard-Geleen
Manuel
Spier
COC Limburg

De Regenbooghoeskamer is een plek waar mensen uit de lhbti+-gemeenschap met elkaar een drankje drinken of een spelletje spelen, maar waar zij ook met vragen terecht kunnen. Het is een veilige en gezellige ontmoetingsplaats midden in de wijk, waar de regenbooggemeenschap met elkaar in contact kan komen. “We proberen een soort familiegevoel te creëren, want ondanks alle verschillen hebben we ook veel met elkaar gemeen.”

Huiskamersetting
Het project van COC Limburg werkt aan het verminderen van eenzaamheid door bezoekers een luisterend oor te bieden en hen te helpen mee te doen. Het unieke karakter? De huiskamersetting. Bezoekers bepalen mede wat er ondernomen wordt en nemen actief deel door drankjes voor elkaar in te schenken, samen hapjes klaar te maken en op te ruimen. “De Regenbooghoeskamer is voor velen een thuis geworden waar je gewoon jezelf kunt zijn. Een thuis zoals sommige bezoekers dat voorheen niet kenden. Iedereen doet ertoe en daarmee proberen we eenzaamheid tegen te gaan.” Verdient dit initiatief een Appeltje? Stem snel!

“Onze Regenbooghoeskamer is voor velen hun thuis; een huiskamer waar lhbti+-personen gelijkgestemden ontmoeten, waardoor zij zich minder eenzaam voelen.”

Regenbooghoeskamer (COC Limburg) heeft al232 stemmen!

Regenbooghoeskamer (COC Limburg)