RASOM - ontmoetingscentrum voor Oekraiense vluchtelingen

RASOM, dat ‘samen’ betekent, wil met een ontmoetingscentrum een veilige haven creëren voor onder meer Oekraïense vluchtelingen, waardoor zij zich minder eenzaam voelen in onze samenleving.
Aantal stemmen289
Haarlem
Esther
Broere
Stichting Rasom

Stichting RASOM, opgericht in februari 2022 als reactie op de oorlog in Oekraïne, is uitgegroeid tot een dynamische en sociale ontmoetingsplek in het centrum van Haarlem. “Het is onze missie ondersteuning te bieden aan Oekraïense vluchtelingen door sociale interactie tussen verschillende bevolkingsgroepen in Haarlem te bevorderen. We streven ernaar een inclusieve en ondersteunende omgeving te creëren voor bezoekers van alle nationaliteiten.” Bezoekers kunnen bij RASOM terecht voor praktische, mentale, educatieve en sociale ondersteuning. Het ontmoetingscentrum biedt activiteiten aan zoals taalles, yoga, een kinderspeelplaats, psychische hulp maar bovenal kunnen mensen er terecht voor een kop koffie en een Oekraïense lekkernij.

Wil jij dat dit initiatief een Appeltje van Oranje wint? Stem op ons!

“Wij streven ernaar een veilige en ondersteunende omgeving te bieden, zodat mensen zich minder alleen voelen en goed kunnen integreren.”

RASOM - ontmoetingscentrum voor Oekraiense vluchtelingen heeft al289 stemmen!

RASOM - ontmoetingscentrum voor Oekraiense vluchtelingen