Nosolo (Welzijn in Noordenveld)

Nosolo laat eenzame jongeren weten dat ze er niet alleen voor staan en helpt hen hun weg te vinden. 
Aantal stemmen465
Gemeente Noordenveld
Mathijs
Euwema
Stichting Welzijn in Noordenveld

Met het initiatief Nosolo (Samen Tegen Eenzaamheid) schiet Stichting Welzijn in Noordenveld eenzame jongeren te hulp. “We willen het bewustzijn vergroten en het heersende taboe doorbreken, zodat jongeren zich vrij voelen om hun gevoelens van eenzaamheid te uiten.” Hoe? Jongerenwerkers ondersteunen kwetsbare jongeren in hun ontwikkeling en dragen bij aan hun welzijn en welbevinden. Ze helpen hen weerbaar, zelfredzaam en zelfverzekerd te worden. Dat doen zij met preventie en door het vergroten van kennis over en herkenning van eenzaamheid bij ouders, professionals en jongeren zelf.

In actie
De jongeren krijgen kennis over hun mentale gezondheid, leren de weg vinden naar laagdrempelige hulpaanbieders en om hulp vragen. Door zelf in actie te komen, ervaren zij uiteindelijk minder eenzaamheidgevoelens. De jongeren helpen mee bij het ontwikkelen van een campagne, met onder meer voorlichtingsmateriaal, filmpjes en socialmediacontent. “Zo geven we eenzaamheid onder jongeren een gezicht.” Krijgt dit project voor jongeren door jongeren jouw stem? 

“Nosolo is een beweging van solidariteit, waar we samen als samenleving optrekken om eenzaamheid onder jongeren te overwinnen.”  

Nosolo (Welzijn in Noordenveld) heeft al465 stemmen!

Nosolo (Welzijn in Noordenveld)