Mijn Verhaal (Stadstrainers)

Door Mijn Verhaal (her)ontdekken deelnemers wie en wat zij belangrijk vinden in het leven en dat geeft richting en houvast.
Aantal stemmen347
Rotterdam
Rik
Moonen
Stadstrainers B.V.

Stadstrainers vindt het belangrijk dat ieder mens mee kan doen en zelf iets van het leven kan maken. Maar soms zien mensen even niet meer wat hun leven zin geeft. Met het initiatief Mijn Verhaal laat de sociale onderneming mensen (her)ontdekken wie zij zijn en wat hun leven betekenisvol maakt. Door zelfgemaakte foto’s en korte verhalen maken deelnemers hun dagelijks leven zichtbaar. Ze leggen bijvoorbeeld activiteiten, hobby’s en voor hen belangrijke mensen vast. Dat delen ze met elkaar en ook met bekenden tijdens een presentatie. “De aandacht voor ieders persoonlijke verhaal geeft het zelfvertrouwen een boost.”

Ambassadeur
Deelnemers zijn thuiswonende 65+'ers die risico lopen op vereenzaming, mensen met een psychische kwetsbaarheid en jongeren die op zoek zijn naar hun identiteit. Oud-deelnemers spelen als ambassadeur een blijvende rol en vormen samen een hechte community. Als ambassadeurs beleven zij samen allerlei avonturen. Ze denken ook mee in de doorontwikkeling van de methode. “Zo leren we van elkaar en groeien we samen.” Onder de indruk van dit initiatief uit Rotterdam? Stem!

“Wanneer we elkaar en onszelf écht zien en horen, gebeuren er de mooiste dingen.”

Mijn Verhaal (Stadstrainers) heeft al347 stemmen!

Mijn Verhaal (Stadstrainers)