Maatjesopmaat

Stichting Maatjesopmaat streeft naar een samenleving waarin iedereen zich verbonden voelt. De stichting ondersteunt deelnemers die hun sociale leven willen verrijken.
Aantal stemmen845
Katwijk aan Zee
Erik
Houwaart
Maatjesopmaat

Stichting Maatjesopmaat streeft naar een samenleving waarin iedereen zich verbonden voelt, want samen is leuker dan alleen. De stichting begeleidt mensen die behoefte hebben aan een maatje en er graag voor elkaar willen zijn. Het resultaat? Gelijkwaardig en waardevol contact. Voor iedere deelnemer staat zes tot negen maanden een vrijwillige maatjescoach klaar. Die ondersteunt bij een sociale hulpvraag.

Netwerk
Ook helpt de coach bij het vinden van een passende rol en taak binnen de stichting: bij één van de activiteiten, het maatjesproject of de cursus Creatief Leven. Bij die cursus leren mensen op een andere manier naar hun leven te kijken en zelf stappen te zetten in een positieve richting. “Deelnemers bouwen een netwerk op via de activiteiten en via gelijkwaardige maatjes die zij ontmoeten tijdens de activiteiten. Ze zijn van betekenis, hebben een meer zinvolle vrijetijdsbesteding en doen vriendschappen op.” Stem snel als je wilt dat dit initiatief een Appeltje wint!

“Wij willen meer verbondenheid creëren in de samenleving en mensen de mogelijkheid bieden om zelf hun eenzaamheid aan te pakken, met hulp!”

Maatjesopmaat heeft al845 stemmen!

Maatjesopmaat