Kletsmaatjes (Het Begint met Taal)

Kletsmaatjes koppelt nieuwkomers en Nederlanders aan elkaar om wekelijks online de Nederlandse taal te oefenen, waardoor nieuwkomers de taal spreken en zich sneller thuis voelen.
Aantal stemmen1279
Nederland
Sylvia
de Groot Heupner
Stichting Het Begint met Taal

Kletsmaatjes is het eerste, volledige online en landelijke programma waar nieuwkomers en taalvrijwilligers elkaar ontmoeten. Het is een initiatief van Stichting Het Begint met Taal. Door Kletsmaatjes komen mensen online samen die elkaar anders niet zouden ontmoeten: nieuwkomers en vrijwilligers. Door het oefenen van de Nederlandse taal ontstaat er meer contact tussen deze groepen die allebei gevoelens van eenzaamheid herkennen.

Aanvulling
“Ons belangrijkste criterium is dat je als nieuwkomer nog geen contacten hebt met Nederlanders, zodat we juist de mensen bereiken die het het hardst nodig hebben.” Het onlinetaalcoachprogramma blijkt een waardevolle aanvulling op de bekende 'offline' taalcoaching. Sommigen vinden het fijner dan 'live' taalcoaching. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een drukke baan, (jonge) kinderen of een fysieke beperking. Spreekt dit initiatief jou aan? Stem!

“Meedoen aan Kletsmaatjes levert nieuwkomers enorm veel op. Zo draagt het bij aan hun taalontwikkeling en integratie.”

Kletsmaatjes (Het Begint met Taal) heeft al1279 stemmen!

Kletsmaatjes (Het Begint met Taal)