Hobby om de Hoek

Hobby om de Hoek brengt nieuwe contacten voor ouderen tot stand of helpt hen met Burenhulp.
Aantal stemmen254
Leeuwarden
Peter
Teeuwen
Stichting Hobby om de Hoek

Stel je voor, je gaat met pensioen en zit opeens alleen thuis. Of je verhuist naar een plek waar je niemand kent. Het zijn situaties waardoor mensen in een sociaal isolement kunnen raken. In Leeuwarden biedt Stichting Hobby om de Hoek uitkomst. Met Hobbyburen, voor mensen met dezelfde interesses. Buurtcontacten zijn er voor een gezellig kopje koffie. Belburen bellen elkaar regelmatig. En Burenhulp is er voor iemand die bijvoorbeeld vervoer zoekt naar het ziekenhuis.

Elkaar helpen
De stichting gelooft in de kracht van elkaar helpen en ondersteunen, want met een klein beetje organisatie kunnen mensen heel wat voor elkaar betekenen. Ze maakt dingen mogelijk door buren met elkaar te verbinden. “Dat geeft mensen hun eigenwaarde terug. We zien ze weer actief worden. Ook maken deelnemers minder gebruik van de sociale hulpverlening, omdat zij elkaar en elkaars netwerk hebben.” Stem snel als dit initiatief een Appeltje verdient!

“Door ouderen een nieuw contact te bezorgen, hebben ze het idee dat ze er weer toe doen. Je ziet ze nieuwe energie krijgen.”

Hobby om de Hoek heeft al254 stemmen!

Hobby om de Hoek