Gouden Dans (De Dansbeweging)

Gouden Dans maakt danstheatervoorstellingen met ouderen.
Aantal stemmen1090
Amsterdam
Liesbeth
Osse
Stichting De Dansbeweging - Gouden Dans

Gouden Dans – een project van Stichting De Dansbeweging – maakt dansvoorstellingen met (eigen)wijze senioren. Ook senioren die wat minder vast ter been zijn kunnen meedoen. De missie van Gouden Dans is meebouwen aan betekenisvolle lokale community’s en eenzaamheid op afstand houden. Het proces dat deelnemers tijdens bij het maken van de dansvoorstellingen doorlopen, creëert de voorwaarden om hun sociale netwerk te vernieuwen. Extra voordeel is dat deelnemers zich fysiek fitter en mentaal sterker voelen dat zij worden gemist als ze een keer niet kunnen komen.

Plezier
Door het intensieve, uitdagende en grensverleggende co-creatieproces doen ouderen gedeelde ervaringen op. Ze stimuleren en steunen elkaar. Ook blijven ze elkaar opzoeken na de voorstelling. “Door Gouden Dans kunnen ouderen opnieuw en volwaardig deelnemen aan het sociale leven. Daarbij is plezier en herkenning een belangrijke leidraad.” Stem snel als dit initiatief jouw hart heeft gestolen!

“Het mooie is dat dansen de senioren niet alleen fysiek in beweging brengt, maar ook geestelijk; bewegen en fysieke grenzen verkennen inspireert, daagt uit.”

Gouden Dans (De Dansbeweging) heeft al1090 stemmen!

Gouden Dans (De Dansbeweging)