Doven uit de eenzaamheid (Let's talk met tolk)

Stichting Let's Talk met Tolk brengt mensen die slechthorend of doof zijn met elkaar in contact, zodat zij zich verbonden voelen.
Aantal stemmen4039
Nederland
Ruud
Spruit
Stichting Let's talk(met tolk)

Voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn is het leven vaak stil en eenzaam. Tijdens de coronaperiode werd hun wereld heel erg klein en de stilte te groot. Dit was het begin van Let’s Talk. Dagelijks werden online ontmoetingsmomenten georganiseerd. De behoefte aan contact bleef ook na de coronatijd. Inmiddels brengt Let’s Talk slechthorenden, doven, doofblinden maar ook horenden uit heel Nederland samen. Met elkaar organiseren de deelnemers activiteiten ook online. Door het inzetten van schrijf- en gebarentolken, kan iedereen met elkaar communiceren en voelen mensen zich thuis en begrepen. Er ontstaan vriendschappen en er is vrolijkheid, maar ook verdriet. Deelnemers hebben echte aandacht voor elkaar.

Levensgeluk
Mensen die meedoen aan Let's Talk voelen zich verbonden met de ander. Ze zijn betrokken bij activiteiten, als vrijwilliger of als deelnemer. “Mensen raken niet alleen uit hun isolement. Het zorgt ook voor zingeving en draagt bij aan meer levensgeluk en vermindering van psychische klachten .” Voor de komende jaren staan er vele ontmoetingen op het programma. Wil jij dat dit initiatief een Appeltje wint? Steun met jouw stem!

“Communicatie is een eerste levensbehoefte. Door de inzet van schrijf- en gebarentolken kan iedereen bij Let’s Talk met elkaar communiceren en voelen mensen zich thuis en begrepen.”

Doven uit de eenzaamheid (Let's talk met tolk) heeft al4039 stemmen!

Doven uit de eenzaamheid (Let's talk met tolk)