Coöperatie Klooster&Buren

Coöperatie Klooster&Buren vermindert eenzaamheid door mensen plekken te bieden waar zij anderen kunnen ontmoeten en waar zij zich gezien voelen.
Aantal stemmen1274
Kloosterburen
Margriet
Bos
Coöperatie Klooster&Buren u.a.

Nu steeds meer voorzieningen verdwijnen uit dorpen in Noord-Groningen, vult Coöperatie Klooster&Buren dit gat. De coöperatie biedt plekken waar mensen elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de gemeenschap. Bijvoorbeeld in woon-/zorgcentrum ’t Olde Heem, dagbesteding Mien Toentje, voedseltuin Kloostertuin en cultuurpodium Nicolaaskerk. “Wij geloven in de kracht van mensen en mobiliseren hen om mee te doen en hun talenten daar waar deze het beste tot hun recht komen in te zetten. Hoe? Door activiteiten te organiseren en zinvol vrijwilligerswerk te creëren. Dit vermindert eenzaamheid en zorgt voor een gevoel van erbij horen.

Het dorp is de wereld
De Coöperatie is voortgekomen uit de gemeenschap en wordt door de bewoners actief gerund en gedragen. “Het dorp is een dynamische samenleving waar iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen om zo eenzaamheid te verminderen.” Geïnspireerd door dit initiatief? Breng snel je stem uit!

“De ene keer geef je en de andere keer ontvang je. Dit geeft een gevoel van voldoening, gelijkwaardigheid en saamhorigheid.”

Coöperatie Klooster&Buren heeft al1274 stemmen!

Coöperatie Klooster&Buren