Buddy Netwerk

Door een Buddy te koppelen aan een kwetsbaar maatje brengt Buddy Netwerk mensen met elkaar in verbinding voor betekenisvol contact.  
Aantal stemmen603
Den Haag
Esmé
van der Helm
Stichting Buddy Netwerk

In 1983 ontstaan als een netwerk met Buddy’s (vrijwilligers) voor mensen met hiv/aids, koppelt stichting Buddy Netwerk inmiddels Buddy’s aan vele kwetsbare mensen die behoefte hebben aan betekenisvol contact. Buddy Netwerk is actief in Den Haag en vijf omliggende gemeenten. Zij zetten zich in voor mensen met gevoelens van eenzaamheid, beginnende dementie en mensen met een chronische/levensbedreigende ziekte. De Buddy en het kwetsbare maatje gaan een structureel, waardevol 1-op-1-contact aan voor ongeveer een jaar. Ze halen er beiden veel plezier, energie en dankbaarheid uit. “Ook zetten we structureel studenten in als Buddy, op deze manier verbinden we generaties en leefwerelden waaruit de mooiste, unieke en onverwachte vriendschappen ontstaan tussen jongeren en ouderen.”

Impact
Sommige Buddy’s verminderen tegelijkertijd ook hun eigen gevoelens van eenzaamheid en vergroten hun leefwereld. Het is een win-win situatie: de Buddy ervaart een betekenisvol contact en positieve gevolgen op diens eigen leefwereld en het maatje wordt een stapje vooruit geholpen en diens eenzaamheid vermindert door het structurele contact. Samen erop uit, een goed gesprek en een luisterend oor, Buddy’s zijn al 35 jaar goud waard! Geraakt door dit initiatief? Stem dan op Buddy Netwerk!

“Een Buddy helpt een maatje écht een stapje vooruit op sociaal, mentaal en vitaal gebied en zorgt voor meer levenskwaliteit.”   

Buddy Netwerk heeft al603 stemmen!

Buddy Netwerk