Broodje Aap & Linke Soep

Broodje Aap & Linke Soep biedt ontmoetingen aan tafel waarbij mensen hun eigen gerechten kunnen maken en delen met anderen, want samen eten verbindt.
Aantal stemmen438
Tilburg
Gerda
De Ruijter
Broodje Aap & Linke Soep

Mensen met een migratieachtergrond in Tilburg kunnen de aansluiting missen, omdat ze de taal niet goed beheersen. In de Taalrijke Keuken van Broodje Aap & Linke Soep maken nieuwkomers samen met vrijwilligers gerechten. Het is een ontmoetingsplek waar zij de Nederlandse taal oefenen, werkervaring opdoen en andere Nederlanders ontmoeten.

Verbindingen
Vrijwilligers en deelnemers krijgen een rol die bij hen past. De een is gastvrouw, de ander staat in de keuken en weer een ander begeleidt een nieuwkomer. “We leren samen, praten samen, koken samen, eten samen en lachen samen. Zo draagt Broodje Aap & Linke Soep bij aan taalverrijking, participatie, ontmoeting en begrip tussen verschillende culturen en wijkbewoners.” Ook aan tafel schuiven mensen met allerlei verschillende achtergronden aan, waardoor nieuwe verbindingen en vriendschappen ontstaan. Stem snel als je vindt dat dit initiatief een Appeltje verdient.

“Mee kunnen doen is ook dat je een netwerk om je heen bouwt en van betekenis kunt zijn. Dat is essentieel om eenzaamheid te voorkomen.”

Broodje Aap & Linke Soep heeft al438 stemmen!

Broodje Aap & Linke Soep