Werkgroep Opvang Statushouders

Werkgroep Opvang Statushouders Goirle & Riel verbindt lokale inwoners aan vluchtelingen tijdens de integratie. Dit bereidt de nieuwkomers voor op de toekomst.
Aantal stemmen654
TILBURG
Wendy
Zwekars
Verbinding in de buurt
Diversiteit
Stichting ContourdeTwern

De Nederlandse taal blijft een struikelblok voor vluchtelingen. Ze hebben hierdoor te weinig contact met Nederlanders en raken moeilijk gewend aan onze manier van leven. Werkgroep Opvang Statushouders (WOS) Goirle & Riel creëert een brug tussen deze nieuwkomers en lokale inwoners. Daarmee ondersteunt het de integratie.

De lokale vrijwilligers van WOS bevorderen de zelfredzaamheid van statushouders. De maatjes zien elkaar dagelijks en doorlopen samen het volledige integratieproces: van het zoeken naar een huis tot aan het regelen van verzekeringen.

Deze hulp vergroot de slagingskans van de integratie van vluchtelingen in Nederland. Het zorgt er ook voor dat onze samenleving ze eerder accepteert. Daarnaast voorkomt het problemen in de toekomst. Vind jij het belangrijk dat vluchtelingen niet achtergesteld raken? Stem dan op dit maatjesproject!

Maatjes bieden letterlijk een houvast in de onzekere eerste jaren in de nieuwe en onbekende samenleving.

Werkgroep Opvang Statushouders heeft 654 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!