Walking & Talking

Elke week wandelen in meerdere wijken nieuwkomers met Nederlandstaligen en met elkaar. Zo leren ze mensen uit hun buurt kennen en voelen ze zich verbonden met hun nieuwe thuis.
Aantal stemmen1076
Rotterdam
Masha
Neeteson-Nikolaeva
Stichting Walking & Talking

Elkaar en elkaars wereld leren kennen door wandelingen door de stad. Dat gebeurt in Rotterdam dankzij Walking & Talking. Elke week wandelen in meerdere wijken nieuwkomers met Nederlandstaligen en met elkaar. Zo leren ze mensen uit hun buurt kennen en voelen ze zich verbonden met hun nieuwe thuis. In groepsverband oefenen deelnemers actief de taal door een-op-eengesprekken. Ook stimuleren de wandelingen een actieve levensstijl en worden sociale bubbels doorbroken. “De deelnemers verbeteren stap voor stap hun Nederlands terwijl vriendschappen worden gemaakt, ze een baan of vrijwilligerswerk vinden en zich meer en meer thuis voelen in Rotterdam. Iedereen is bij ons welkom: inclusiviteit, gezelligheid en een veilige sfeer vinden we belangrijk. De droom? Walking & Talking in meer plaatsen in Nederland starten!'' Bij het initiatief zijn 53 vrijwilligers en twee betaalde medewerkers betrokken. Heeft dit initiatief jouw hart gestolen? Klik snel op de stemknop!

Wandelende mensen
Het Nederlands is de verbindende factor, maar de verbinding met de stad en de buurtbewoners maakt het initiatief echt waardevol

Walking & Talking heeft 1076 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!