Voor Elkaar Zwolle

ParticipatieMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle geeft vluchtelingen steun en aandacht bij de integratie en het vinden van een plek in onze samenleving.
Aantal stemmen1008
ZWOLLE
Ronald
van der Ziel
Armoede
Kansen in het leven
Stichting Voor Elkaar Zwolle

Vluchtelingen vinden zelden een baan tijdens hun eerste jaren in Nederland. Ze kennen de weg niet, hebben geen sociaal netwerk en hebben te maken met een berg administratie. De tijd die hierin gaat zitten, gaat ten koste van een goede integratie en het vinden van werk. Voor Elkaar Zwolle biedt daarom hulp met ParticipatieMaatje.

Dit project koppelt vrijwillige maatjes aan vluchtelingen. Zij helpen bij praktische zaken en stimuleren in het vinden van een baan. Dit is essentieel, want werk draagt bij aan een goede integratie in Nederland. Het zorgt voor taalbeheersing, zelfontplooiing en inkomen. Ze krijgen er meer vrienden door en daarmee is er minder kans op eenzaamheid.

Dit project streeft naar economische redzaamheid van vluchtelingen in de Zwolse samenleving. Het is belangrijk dat juist deze groep, die vaak tussen wal en schip valt, net dat ene steuntje in de rug krijgt die hij nodig heeft. Wil jij daarbij helpen? Stem dan op dit project!

Door de inzet van een maatje, krijgt een statushouder meer cultuurbesef en wordt de drempel lager om deel te nemen aan de ‘nieuwe samenleving’ waar hij/zij in terecht is gekomen.

Voor Elkaar Zwolle heeft 1008 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!