VMCA

Gewoon Opgroeien van VMCA zet zich in om jonge mantelzorgers, die opgroeien in zorgsituaties, gewoon weer even kind te laten zijn.
Aantal stemmen414
ALMERE
Jos
Alders
Zorgen voor elkaar
Kansen in het leven
VMCA

Soms groeien kinderen op in een gezin waar zorg voor een familielid centraal staat, bijvoorbeeld bij een handicap, ziekte of verslaving. Het kind krijgt dan vaak minder aandacht en draagt al veel verantwoordelijkheid op jonge leeftijd. Dit kan leiden tot psychische problemen in de toekomst. VMCA biedt daarom met Gewoon Opgroeien preventieve hulp.

Dit project koppelt maatjes aan jonge mantelzorgers. Het maatje biedt een luisterend oor en onderneemt leuke activiteiten met het kind. Deze aandacht zorgt voor meer zelfvertrouwen en laat het kind normaal opgroeien.

VMCA vindt dat jonge mantelzorgers meer aandacht verdienen. Een maatje is dan ook belangrijk om vroegtijdig ondersteuning te bieden en daarmee zwaardere hulp in de toekomst te voorkomen. Vind jij dit ook belangrijk? Stem dan op VMCA!

Door extra aandacht van een maatje krijgt het kind meer zelfvertrouwen en ervaart het steun, iets wat door het opgroeien in de zorgsituatie vaak verstoord raakt.

VMCA heeft 414 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!