Taalmaatjes Arnhem

Taalmaatjes van Vrijwilligerscentrale Arnhem draagt bij aan de Nederlandse taalbeheersing van anderstaligen, zodat zij mee kunnen doen in de samenleving.
Aantal stemmen179
ARNHEM
Marieke
Kramer
Kansen in het leven
Diversiteit
Vrijwilligerscentrale Arnhem

Veel anderstaligen hebben behoefte om zich de Nederlandse taal eigen te maken. Ze komen echter niet gemakkelijk in contact met mensen die wel Nederlands spreken. Een taalcursus kan de oplossing zijn, maar daar is niet veel gelegenheid om echt te oefenen. Daarom biedt Taalmaatjes van Vrijwilligerscentrale Arnhem hulp.

Dit project koppelt anderstaligen aan Nederlandstaligen. Ze ondernemen samen activiteiten en passen de Nederlandse taal toe in de praktijk. Zo leren ze elkaars cultuur en gewoontes kennen. Dit leidt tot een beter begrip van elkaars leefwereld. Met als gevolg dat anderstaligen beter mee kunnen doen in onze samenleving.

Taalmaatjes is er voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken. Het resultaat is een betere taalbeheersing en een gelukkig bestaan in ons land. Als iemand makkelijker contact kan maken, komt die persoon verder. Dat is de ervaring. Vind jij dit ook een mooi project? Stem dan op Taalmaatjes Arnhem!

De rol van taalmaatjes is dat zij de brug vormen naar de Nederlandse samenleving voor een anderstalige.

Taalmaatjes Arnhem heeft 179 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!