Support Fryslân

Support Fryslân koppelt maatjes aan kinderen, jongeren en jonge statushouders, waardoor ze weer aansluiting vinden in de maatschappij.
Aantal stemmen1136
LEEUWARDEN
Erik
Blank
Zorgen voor elkaar
Kansen in het leven
Stichting Support Fryslân

We hebben allemaal vrienden nodig om ervaringen te delen. Het lukt echter niet iedereen om vrienden te maken. Dit probleem is vooral aanwezig bij sociaal zwakkere of geïsoleerde kinderen, jongeren en vluchtelingen. Daarom koppelt Support Fryslân hen aan vrijwilligers waarmee zij een relatie opbouwen.

Samen ondernemen de maatjes activiteiten, waarbij de wens van de jongere altijd centraal staat. Deze aandacht geeft de jongeren een steuntje in de rug bij hun sociale ontwikkeling en het aangaan van nieuwe contacten.

Support Fryslân vindt dat iedereen recht heeft op een maatje. Iemand om activiteiten mee te ondernemen, ervaringen mee te delen en om vertrouwen te krijgen. Dit leidt tot een actieve deelname van jongeren in de samenleving. Vind jij ook dat iedereen een maatje verdient? Stem dan op dit project!

Door deze kinderen en jongeren oprechte één-op-één aandacht te geven, door middel van een maatje, zien we ze stappen zetten in zelfvertrouwen en weer meer deelnemen aan de samenleving.

Support Fryslân heeft 1136 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!