Studio Osdorperban

Studio Osdorperban is een ontwerpstudio van jongeren samen met professionele ontwerpers in het Amsterdamse Osdorp.
Aantal stemmen1774
Amsterdam
Hannah
Oul-Hadj
The Beach

Het Amsterdamse Osdorp wordt vaak in één adem genoemd met maatschappelijke problemen. “Met de ontwerpstudio willen we laten zien dat de wijk meer is dan dat. Met nieuwe ontwerpen veranderen jongeren de wijk. Dat doen we in co-design met ontwerpers. Ons motto? Ontwerp vanuit jezelf!” Studio Osdorperban wordt uitgevoerd door The Beach, Moving Arts Project, Get Stronger by Bilal, 5713 en een groep jongeren tussen 12 en 17 jaar.

Positieve kijk
De jonge makers leren ontwerpskills, uitvoering geven aan een ontwerpstudio, ontmoeten andere jongeren en werken met ontwerpers en kunstenaars aan een echte opdracht om hun eigen wijk te veranderen. De jongeren krijgen zo een positieve kijk op wie ze zijn en wat ze kunnen. “Het geeft hen naast trots en erkenning ook handelingsperspectief, doordat ze ontwerpvaardigheden hebben ontwikkeld die zij in het dagelijks leven kunnen inzetten.” Zo veranderden schoolstoelen in stoelen waarop jongeren graag zitten en kwam er een app waarmee jongeren altijd op straat kunnen sporten. Wil jij ook dat de ontwerpstudio producten voor de wijk verder ontwikkelt? Stem dan Studio Osdorperban!

Wij zijn Studio Osdorperban, een groep jongeren uit het Amsterdamse Osdorp die producten maakt om de eigen wijk, gezonder, beter, leefbaarder en nog leuker te maken.
Studio Osdorperban

Studio Osdorperban heeft 1774 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!