Stichting Queri

Dierenmaatjes van Stichting Queri brengt eenzame ouderen en vrijwilligers bij elkaar door samen een huisdier te verzorgen.
Aantal stemmen276
OOSTWOLD
Marjan
Kingma
Eenzaamheid
Zorgen voor elkaar
Stichting Queri

Nederland kent veel ouderen die geen mantelzorger of familie meer hebben. Ze voelen zich eenzaam en hebben behoefte aan sociaal contact. Gelukkig bestaan er vrijwilligers die deze leegte met liefde willen vullen. Het vinden van een aansluiting is echter vaak nog lastig.

Het project Dierenmaatjes van Stichting Queri biedt een ideaal aanknopingspunt: een huisdier. Een huisdier is de eerste stap naar een vriend. Ouderen krijgen een huisdier uit een asiel toegewezen en vrijwilligers ondersteunen in de verzorging ervan. Het dier zorgt voor gezelschap bij de ouderen en creëert een sociale band met de vrijwilliger. Dit gezelschap betekent troost, liefde en kameraadschap. Het bevordert de algehele gezondheid.

Dierenmaatjes wil in de toekomst nog meer eenzame mensen en kansarme dieren samenbrengen, zodat beide zich weer gelukkig voelen. Vind jij dit een mooi initiatief? Breng dan je stem uit!

Cliënten zijn erg blij met hun maatje dat ervoor zorgt dat het hun lieveling aan niets tekort komt en dat ze zelf ook weer aandacht krijgen.

Stichting Queri heeft 276 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!