Stichting JIM

Stichting JIM helpt uithuisplaatsing te voorkomen, door kinderen en jongeren te vragen een zelfgekozen mentor te kiezen onder familie en bekenden.
Aantal stemmen967
AMERSFOORT
Els
Bijman
Zorgen voor elkaar
Kansen in het leven
Stichting JIM

Kinderen hebben wortels nodig om te groeien. Die wortels houden ze op hun plaats en ontwikkelen normen en waarden. Soms krijgen kinderen te maken met problemen in hun leven, waardoor ze in aanraking komen met jeugdhulpverlening. In dat geval kan een JIM, ‘Jouw Ingebrachte Mentor’, helpen.

Stichting JIM voorkomt uithuisplaatsing met behulp van een mentor. Deze mentor dient als wortel en helpt mee in de positieve groei van een kind. Het is een familielid, vriend of bekende. Hij of zij inspireert, geeft energie en leert dingen aan. Pubers nemen namelijk sneller iets aan van een bekende, die geen ouder is, dan van formele hulpverleners.

Dit initiatief heeft als visie: ‘Met je eigen wortels groei je het mooist.’ Dat is niet voor niets. De hulp van een mentor zorgt er namelijk voor dat kinderen gewoon thuis opgroeien. In hun eigen, veilige en stabiele omgeving. Stem op Stichting JIM en draag bij aan een stabiele jeugd voor nog meer jongeren!

We matchen geen vrijwilligers aan jongeren, de jongere kiest zelf zijn eigen maatje.

Stichting JIM heeft 967 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!