Stichting B for You

Stichting B for You schenkt positieve aandacht aan vluchtelingenkinderen. Het draagt bij aan de sociale integratie en geeft hen daarmee een betere toekomst.

Aantal stemmen407
ROTTERDAM
Marijke
Ridder
Kansen in het leven
Diversiteit
Stichting B For You

Vluchtelingenkinderen uit oorlogsgebieden willen niets liever dan weer gewoon naar school gaan. De neiging bestaat hen te zien als slachtoffers. Echter, de veerkracht van de kinderen is juist heel groot. Ze hebben specifieke aandacht nodig, maar die hoeft niet per se op het trauma gefocust zijn. Stichting B for You richt zich op het versterken van onderlinge sociale steun.

Het project Mentoren010 helpt vluchtelingenkinderen met hun ontwikkeling. Het koppelt gezinnen aan mentoren. Deze maatjes geven extra aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling, integratie en onderwijs van het kind. Dit zorgt voor een vriendenkring, taalbeheersing en zelfvertrouwen. Deze sociale integratie voorkomt dat kinderen de dupe worden van discriminatie.

Eén op de drie vluchtelingen is minderjarig. Gerichte aandacht voor deze kinderen is belangrijk voor de samenleving. Stichting B for You vindt dat iedereen een eerlijke kans en toekomst verdient. Vind jij dat ook? Stem dan op dit project!

We zijn uniek, omdat we mentoren met passie hebben die alles uit de kast trekken om de maatjes vooruit te helpen.

Stichting B for You heeft 407 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!