Stadsreporters Nieuw-West

Het maken van films in de wijk is een schot in de roos: er is een groot enthousiasme bij oudere buurtbewoners om op deze manier iets nieuws te leren, samen te werken, plezier te maken en van betekenis te zijn voor de wijk.
Aantal stemmen222
Amsterdam
Mirna
Ligthart
Stichting Stadsparels

Films uit de wijk voor en door senioren. Dat is Stadsreporters.

Senioren uit de wijk maken samen met de Gouden Mannen van Nieuw-West films over sociale, culturele, groene en sportieve wijkinitiatieven. Zo laten ze zien hoe belangrijk deze plekken zijn voor de buurt en haar bewoners. Dit versterkt het sociale weefsel in de wijk, vermindert eenzaamheid en verbetert het welzijn van de bewoners.
'Soms lijkt het alsof het niet meer uitmaakt of ik er wel of niet ben. Niemand zit meer op me te wachten.’ is een uitspraak waar veel senioren zich in zullen herkennen. Na een druk leven van werken, een gezin draaien, mantelzorgen etc. kan het verdwijnen van deze taken en soms ook van gezondheid, een partner of mobiliteit, leiden tot gevoelens van niet meer nodig zijn en van eenzaamheid.
Bij deze groep senioren ligt een enorme potentie om een nieuwe en o zo nodige rol van buurtverbinder te vervullen.
Het maken van films in de wijk blijkt een schot in de roos: er is een groot enthousiasme bij oudere buurtbewoners om op deze manier iets nieuws te leren, samen te werken, plezier te maken en van betekenis te zijn voor de wijk. De films die ze maken zijn zeer populair. Duizenden mensen kijken naar de reportages op de lokale zender. Onlangs zijn de Stadsreporters ‘ontdekt’ door AT5. Mogelijk krijgen ze daar een vast programma.

Vrouwen kijken samen naar scherm
De Stadsreporters zijn rolmodel in het bouwen van bruggen: ouderen uit de wijk maken samen met buurtbewoners van ‘buiten hun bubbel’ reportages over bruggenbouwers en saamhorigheid in de wijk

Stadsreporters Nieuw-West heeft 222 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!