School des Levens

Door School des Levens worden jongeren een rolmodel omdat ze eigen maatschappelijke projecten ontwerpen en organiseren.
Aantal stemmen709
Den Haag (hoofdlocatie)
Anne-Frieda
Neijenhuis
Stagehuis Schilderswijk

Jongeren uit de Haagse wijken Schilderswijk en Moerwijk, de Bossche Stadsdelta en Woensel-Noord in Eindhoven krijgen vaak te maken met discriminatie vanwege hun achternaam of postcode. Met School des Levens, een initiatief ontstaan vanuit Stagehuis Schilderswijk, werken begeleiders van lokaal diepgewortelde organisaties in deze wijken aan het zelfvertrouwen, de zelfkennis en de toekomstplannen van deze jongeren. Ze krijgen trainingen en gaan op ontdekking buiten hun eigen wijk. “Want buiten je comfortzone leer je het meest.”

Kwaliteiten en kracht
De jongeren van 17 tot 27 jaar organiseren zelf maatschappelijke projecten voor en met bewoners van de wijk vanuit hun eigen interesse, passie en leefwereld. Zo presenteren zij hun kwaliteiten en kracht aan de buitenwereld. Ze zijn positieve rolmodellen voor anderen. Ze nemen het voortouw en laten zien wat ze kunnen en vertellen wat ze zichzelf en anderen toewensen. Ze zijn trots op wat ze doen. Vind jij het mooi dat jongeren zelf regie nemen over hun ontwikkeling, hun leefwereld en zo hun kansen binnen de samenleving vergroten? Stem!

Tijdens School des Levens bieden we jongeren de ruimte om een keer te doen wat zij willen in plaats van alleen maar doen wat er thuis of op school wordt gevraagd.
School des Levens

School des Levens heeft 709 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!