Positive Sisters and Brothers

Positive Sisters en Brothers zijn rolmodellen en staan naast migranten met hiv/aids.
Aantal stemmen1078
Amsterdam
Inga
Mielitz
Stichting ShivA
De Positive Sisters en Brothers van Stichting ShivA bieden mentale ondersteuning die een professional niet kan geven, juist omdat ze zo dichtbij staan bij degene die ze begeleiden.
P*E*E*R*S voor Migranten met hiv/aids

Migranten met hiv/aids hebben veelal ernstige psychische problemen, door hun vlucht en door de hiv-diagnose. De psychische nood leidt vaak tot extra gezondheidsproblemen. ShivA koppelt ze aan zogenoemde peers die zelf ook hiv hebben en zijn gevlucht en getraumatiseerd. Deze Positive Sister of Brother biedt mentale ondersteuning die een ander niet kan bieden. “De peers maken het verschil. Gelijkwaardigheid en zelfregie staan aan de basis van onze aanpak.”

Intensieve begeleiding
Dankzij intensieve begeleiding door professionals zijn ze enkele stappen verder dan degenen die ze begeleiden. De koppels hebben wekelijks contact met elkaar. De deelnemers leren onder meer hun leven in eigen hand te nemen, sociale contacten te leggen en werken aan hun inburgering. Voor hen is de Positive Sister of Brother een rolmodel: ze zien dat het mogelijk is om te leven met hiv en mee te doen in de maatschappij. Verdient dit project een appeltje? Stem!

Positive Sisters and Brothers heeft 1078 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!