Peer Support en Herstel Educatie

Stichting Herstelacademie Haarlem en Meer werkt vanuit peersupport met een psychische- en/of verslavingskwetswaarheid aan herstel door medische zelfhulp en hersteleducatie.
Aantal stemmen371
Haarlem
Ke
Goudsmit
Stichting Herstelacademie Haarlem en Meer
Wij helpen mensen met een psychische- en/of verslavingskwetsbaarheid (weer) deel te nemen aan onze samenleving die soms zo gecompliceerd en ver weg kan zijn.
Peer Support en Herstel Educatie

Het valt voor mensen na ontwrichtende ervaringen met psychische en/of verslavingsproblematiek niet mee om hun leven weer op de rit te krijgen. Mensen hebben vaak het gevoel in de marge van de samenleving te leven. Het is moeilijk om die kloof te overbruggen naar weer écht meedoen. De Herstelacademie biedt een peer-to-peerprogramma waarin zelfhulp centraal staat en de cursisten elkaar ondersteunen. “Dit doen we vooral door veel ervaringen met elkaar te delen en veel samen te leren tijdens de bijeenkomsten. Zo maken we elkaar sterker.”

Leren en ontwikkelen
Ervaringsdeskundigen begeleiden de cursisten. Deze peersupport geeft hoop, kracht, vertrouwen, herkenning, erkenning, verbinding en groei. “Zodat mensen weer leren en ontwikkelen en zich gesteund voelen om die stap te maken naar een leven dat voor hen fijn(er) en zinvol(ler) voelt.” Wil jij dat dit project een Appeltje van Oranje wint? Klik snel op de knop!

Peer Support en Herstel Educatie heeft 371 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!