OPstap (voor dak en thuisloze jongeren)

Opstap biedt een veilige plek aan dak- en thuisloze jongeren in Den Haag of Rotterdam.
Aantal stemmen947
Rotterdam
Anna Boukema en
Linda Smits
Stichting Mara

Dak- en thuisloze jongeren tussen 18 en 27 jaar die gebruikmaken van een opvangvoorziening in Den Haag of Rotterdam, vinden bij OPstap een veilige plek. Daar staan hun problemen niet voorop en krijgen ze de kans op eigen kracht een stap vooruit te zetten.

Werken aan een positief zelfbeeld
Bij OPstap van Stichting Mara ontmoeten dak- en thuisloze jongeren jonge vrijwilligers. Contacten met mensen van buiten het hulpverleningscircuit en de straat zijn belangrijk voor een nieuwe start. Samen ondernemen ze allerlei activiteiten. Jongeren groeien daardoor in zelfvertrouwen en ontwikkelen een positiever beeld van zichzelf. “We stimuleren jongeren om zelf stappen te zetten, zodat ze voelen dat ze er echt toe doen.” Vind jij het waardevol dat dak- en thuisloze jongeren en vrijwilligers samen plekken creëren waar iedereen van waarde kan zijn? Breng snel je stem uit!

Wij zijn voor dak- en thuisloze jongeren vaak een van de weinige plekken waar ze ontspannen zichzelf kunnen zijn en waar ze jongeren van buiten de opvangwereld ontmoeten.
OPstap

OPstap (voor dak en thuisloze jongeren) heeft 947 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!