MoneyWays

MoneyWays brengt omgaan met geld onder de aandacht van scholieren en studenten, met hulp van peer educators.
Aantal stemmen200
Amsterdam
Zander
Evenberg
Stichting Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting

Jongeren en geld zijn vaak geen gelukkige combinatie. Als je daardoor met schulden aan je volwassen leven begint, sta je gelijk op achterstand. Met het financieel educatieve lesprogramma MoneyWays brengen het Nibud en Diversion omgaan met geld onder de aandacht van scholieren en studenten van de bovenbouw van het vo en de onderbouw van het mbo.

Peer educators
Ervaringsdeskundigen van 18 tot en met 28 jaar geven lessen over financieel bewustzijn en delen financiële kennis. Ook zetten de peer educators hun eigen ervaringen in om andere jongeren te ondersteunen en het taboe op geldproblemen te doorbreken. “Door hen zien leerlingen en studenten in dat het hebben van problemen met geld niet iets is om je voor te schamen, vergroot hun bewustzijn van hun eigen gedrag en zoeken ze sneller hulp bij geldproblemen.” Verdienen de peer educators van het landelijke armoede- en schuldenpreventieprogramma voor jongeren in Nederland een Appeltje van Oranje? Stem!

Onze peer educators zetten hun persoonlijke ervaringen, uitdagingen en struikelblokken in om jongeren een groter eigen financieel bewustzijn mee te geven en hun financiële redzaamheid te bevorderen.
MoneyWays

MoneyWays heeft 200 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!