Mijn Tweede Familie

SOVEE biedt jonge vluchtelingen zonder ouders een tweede familie en geeft hen daarmee een toekomst in Nederland.
Aantal stemmen1521
AMERSFOORT
Annet
Onnink
Kansen in het leven
Diversiteit
SOVEE

Voor veel jonge vluchtelingen die hier zonder hun ouders of familie zijn, is het moeilijk om in Nederland een zelfstandig bestaan op te bouwen. Een tweede familie biedt daarbij waardevolle ondersteuning.

In het ideale geval krijgen alle jonge vluchtelingen zo’n tweede familie. Een gezin waar de jongere welkom is, hulp krijgt bij het huiswerk maken en het regelen van praktische zaken, maar waar hij ook lekker op de bank mag hangen en zijn verhaal kwijt kan. Mensen die je leren koken, meedenken over de aanschaf van een fiets. Mensen die het gemis van de ouders een klein beetje kunnen compenseren. Dit is wat project Mijn Tweede Familie doet.

Mijn Tweede Familie draagt bij aan kansen voor jonge vluchtelingen en brengt ook verbinding. Deze ontmoetingen zijn een verrijking voor de jongeren en voor de gezinnen waar ze een thuis vinden. SOVEE wil dat er voor iedereen iemand is die naar hem of haar omkijkt. Wil jij dit ook? Stem dan op Mijn Tweede Familie!

De belangrijkste bijdrage van de maatjes is het ‘gewoon er zijn’ voor de jongeren als ze dat nodig hebben, net als een vader of moeder dat zou doen.

Mijn Tweede Familie heeft 1521 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!