LEVANTOgroep Vrijwilligers

LEVANTOgroep Vrijwilligers vindt dat mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid ook gewoon mens mogen zijn. De maatjes doorbreken eenzaamheid en bevorderen sociaal contact.
Aantal stemmen571
SITTARD
Cindy
Custers
Eenzaamheid
Zorgen voor elkaar
LEVANTOgroep Vrijwilligers

Mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben dan wel contact met hulpverleners, medebewoners en familie, maar voelen zich toch vaak eenzaam. Ze hebben namelijk geen contact met iemand buiten de psychiatrie. Hoewel die behoefte er is, lukt dit niet altijd door het stigma van hun problematiek.

Daarom bestaat LEVANTOgroep Vrijwilligers. Dit is een initiatief van familieleden, vrijwilligers en hulpverleners. Het koppelt maatjes op basis van interesses, gelijkwaardigheid, wensen en mogelijkheden. Samen ondernemen ze laagdrempelige, sociale activiteiten. Dit vermindert eenzaamheid en bevordert het ‘weer kunnen meedoen in de maatschappij’.

Maatjes zien mensen met een psychische kwetsbaarheid niet vanuit de diagnose, maar gewoon als mens. Net als ieder ander. Dit verbetert de kwaliteit van het leven en vermindert het stigma en de eenzaamheid. Vind jij ook dat deze kwetsbare groep gewoon mens mag zijn? Stem dan op dit project!

Al onze maatjes staan open voor een medemens die ‘anders’ is of het moeilijk heeft.

LEVANTOgroep Vrijwilligers heeft 571 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!