Kunstkameraden

Kunstkameraden brengt kinderen en jongeren samen met een kunstenaar om zo hun verhaal te vertellen.
Aantal stemmen1119
Breda
Lisette
Fleur
Stichting De Cultuurkantine

Als het aan de Cultuurkantine ligt, krijgen alle kinderen en jongeren die in maatschappelijk kwetsbare situaties leven, de kans om kunst te beleven. Kinderen en jongeren tot 24 jaar, met verschillende (culturele) achtergronden, werken in het atelier van een kunstenaar aan een kunstwerk. “De kunstkameraden krijgen de ruimte om hun levensverhaal op een expressieve manier te verbeelden in een taal die iedereen verstaat.”

Problemen vergeten
De kunstenaar zorgt voor een fijne tijd in het atelier. Ook doen de duo’s leuke dingen, zoals musea bezoeken of fotograferen. Bij de kunstenaars vergeten bijvoorbeeld jonge vluchtelingen of pleegzorgkinderen even hun problemen. En het eindresultaat telt natuurlijk ook mee. Een zelfgemaakt kunstwerk laten zien aan de buitenwereld vergroot het zelfvertrouwen en versterkt het gevoel van eigenwaarde en trots. Vind jij de samenwerking tussen kunstenaars en jongeren waardevol? Stem!

Cultuur beoefenen helpt kinderen: door anders naar hun wereld te kijken leren zij zichzelf kennen en wordt kunst een gereedschap om hun verhaal te vertellen.
Kunstkameraden

Kunstkameraden heeft 1119 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!