Kunst ontroert, verwondert en verbindt

Theater en dans toegankelijk maken voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking. Dat is de missie van Jeugdtheaterschool Curaçao Drazans.
Aantal stemmen187
Curaçao
Inet
Arts
Stichting Jeugdtheaterschool Drazans

Theater en dans toegankelijk maken voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de bevolking. Dat is de missie van Jeugdtheaterschool Curaçao Drazans. Al jarenlang geeft Drazans wekelijks theater- en danslessen op basisscholen in kansarme wijken. Met het initiatief ‘Kunst ontroert, verwondert en verbindt’ heeft de jeugdtheaterschool haar werk in de wijken uit kunnen breiden: ‘We spelen theatervoorstellingen in wijkcentra vanuit maatschappelijke thema’s door jongeren en voor jongeren. Daarnaast worden jongeren uit de wijk opgeleid als peereducators. Zij gaan als rolmodellen weer terug de wijken in om anderen te inspireren vanuit de kracht van theater.’

Van Koraal Specht tot Buena Vista, van Stenen Koraal tot Montaña, Drazans zet met dit project, in diverse wijken van Curaçao de kracht van theater en dans in om bruggen te bouwen. “Afkomst, religie, achtergrond of sociale verschillen maken tijdens onze projecten niet uit. Dit leidt tot verrassende ontmoetingen, nieuwe verhalen en verbinding.”

Geraakt door dit initiatief dat de kracht van theater en dans inzet om lokale verbindingen tot stand te brengen. Druk snel op de stemknop!

Kinderen die theater spelen
We geloven dat ieder kind de mogelijkheid moet krijgen om in aanraking te komen met kunsteducatie

Kunst ontroert, verwondert en verbindt heeft 187 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!