Koffie Club Oldenzaal

Koffie Club Oldenzaal is een initiatief van jongeren om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. De maatjes gaan op de koffie en organiseren verschillende activiteiten.
Aantal stemmen4110
OLDENZAAL
Jamie
Kerpisci
Eenzaamheid
Zorgen voor elkaar
Koffie Club Oldenzaal

De jongeren van Koffie Club Oldenzaal drinken koffie met eenzame ouderen. Ouderen die niet zo’n actief leven hebben, maar wel behoefte hebben aan sociaal contact.

Steeds meer ouderen, jongeren en ook mensen met een lichamelijke beperking sluiten zich aan bij de club. De maatjes gaan wekelijks op de koffie. Daarnaast ondernemen ze activiteiten, waarbij ze de ouderen (soms letterlijk) aan de hand mee de samenleving in nemen.

Een uurtje koffiedrinken is een kleine moeite en betekent veel voor eenzame ouderen. Ze zijn dan niet alleen en kunnen verhalen delen met een andere generatie. Koffie Club Oldenzaal hoopt ook anderen te inspireren om zelf eens wat vaker op bezoek te gaan bij ouderen. En eerlijk, als deze jongeren het kunnen, dan kunnen wij het allemaal. Vind jij dat ook? Stem dan op hen!

Het unieke aan dit initiatief is dat het volledig is ontstaan door jongeren. Het maakt verbinding tussen maatjes en de samenleving.

Koffie Club Oldenzaal heeft 4110 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!