Jongerenteam De Hoofdzaak

Bij Jongerenteam De Hoofdzaak Alkmaar zetten jonge ervaringsdeskundigen zich in voor herstel en empowerment van jongeren in dezelfde situatie.
Aantal stemmen563
Alkmaar
Kees
van der Pijl
RCO De Hoofdzaak
We willen dat jongeren met een psychische kwetsbaarheid contact kunnen hebben met andere jongeren die uit ervaring begrijpen wat ze doormaken.
Jongerenteam De Hoofdzaak

De Hoofdzaak is een door-en-voororganisatie die mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten ondersteunt bij herstel en participatie. Met het Jongerenteam Alkmaar zetten ervaringsdeskundige jongeren zich in voor leeftijdsgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt als zij. “Het belangrijkste is dat jongeren met een psychische kwetsbaarheid zich gehoord, gezien en gesteund voelen.” Jongeren die niet kunnen praten over hun situatie komen namelijk makkelijk in een isolement. De ervaring dat ze niet de enige zijn geeft hen zelfvertrouwen, waardoor ze beter kunnen participeren.

Hoop en kracht
Het team bestaat uit jongeren tussen de 17 en 27 jaar en is bedoeld voor jongeren in dezelfde leeftijdscategorie. Met hun ervaringsdeskundigheid laten ze onder meer zien hoe zij met de situatie omgaan. Zo zijn ze een bron van hoop en kracht voor de deelnemers. Wil jij dat dit initiatief een appeltje wint? Breng snel je stem uit!

Jongerenteam De Hoofdzaak heeft 563 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!