Jongerenmaatjesproject

Het Jongerenmaatjesproject van CVVE koppelt jonge statushouders aan Edenaren.
Aantal stemmen647
Ede
Esther
Blokker
CVVE

Jonge statushouders leven tussen twee culturen. Dat is niet altijd even makkelijk. Ze moeten een nieuwe taal leren en hun plek vinden in de Nederlandse cultuur en samenleving. Bij het Jongerenmaatjesproject van CVVE krijgen vluchtelingen tot en met 23 jaar in Ede een maatje in hun eigen leeftijdscategorie die hen helpt hun weg te vinden tussen beide werelden. Ze bouwen aan hun netwerk en oefenen de Nederlandse taal. Ook voor het maatje is dit een ervaring die hun kijk op de wereld verrijkt.

Leerzaam en betekenisvol
De maatjes gaan ongeveer een jaar met elkaar om, maar vaak blijven de twee contact houden. Want de band is voor beiden leerzaam en betekenisvol. “Als je de stap zet om de verbinding aan te gaan met de ander, iemand echt leert kennen, dan ga je overeenkomsten zien en verschillen omarmen en zie je dat anders niet meer of minder is.” Verdient dit initiatief een Appeltje van Oranje? Stem!

Jonge statushouders en Edenaren ontdekken overeenkomsten tussen zichzelf en de ander en voelen zich verbonden met elkaar.
Jongerenmaatjesproject

Jongerenmaatjesproject heeft 647 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!