Ixta Noa

Ixta Noa is er voor en door mensen die ervaring hebben met een psychische onbalans.
Aantal stemmen3033
ARNHEM
Gerard
de Roos
Ixta Noa
Bij ons zijn deelnemers geen cliënten met een zorgvraag, maar burgers die ertoe doen en een bijdrage kunnen leveren aan hun omgeving.
Ixta Noa

Ixta Noa verandert jezelf. Dat is het motto van de stichting die mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteunt. Bij Ixta Noa zetten ervaringsdeskundige vrijwilligers na een intern opleidingstraject hun eigen ervaring in als kracht. “Zij begeleiden de deelnemers die zo zelf en met elkaar stappen zetten in herstel en meedoen, volgens het principe van halen, brengen en doorgeven.”

Zingeving en herstel
Uitgangspunt is dat er (weer) verbinding ontstaat met anderen, dat je van betekenis bent voor je omgeving en meedoet als volwaardig lid van de samenleving. “Ixta Noa heeft een werkwijze en omgeving gecreëerd waarin iedereen ertoe doet, iedereen meedoet en iedereen vanuit zijn of haar rol een bijdrage levert aan zingeving en herstel.” Inmiddels zetten de vrijwilligers van Ixta Noa zich al 25 jaar in om anderen te helpen in hun weg naar herstel. Verdient dit project met jouw stem een appeltje?

Ixta Noa heeft 3033 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!