GGz Centraal

Met de maatjescontacten die GGz Centraal organiseert, haalt het mensen met een psychiatrische ziekte uit hun sociaal isolement.
Aantal stemmen545
AMERSFOORT
Claudia
Barneveld
Eenzaamheid
Zorgen voor elkaar
GGZ Centraal, locatie Regio Eemland

Mensen met een psychiatrische ziekte leven vaak in een sociaal isolement. Vrienden, familie, en collega’s haken af gedurende de psychische ziekte. Juist nu cliënten persoonlijke aandacht het hardste nodig hebben, is hun eigen netwerk bijna of helemaal verdwenen. Dit resulteert in de gedachte totaal ‘afgeschreven’ te zijn door de maatschappij.

Het Maatjesproject GGz Centraal brengt hier verandering in. Het haalt mensen uit een sociaal isolement door de persoonlijke aandacht van een maatje. Door zo goed mogelijk te matchen op gelijke interesses en hobby’s, ontstaat er vaak een echte vriendschap tussen het maatje en de cliënt. Samen gaan ze op stap, waardoor de cliënt weer in contact komt met de buitenwereld.

Dit initiatief van GGz Centraal wil graag een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving. Iedereen hoort erbij, niemand mag uitgesloten worden. Vind jij dit ook? Stem dan op dit project!

Wat het de maatjes oplevert is heel veel voldoening, een stukje zingeving en een gevoel van saamhorigheid met andere maatjes.

GGz Centraal heeft 545 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!